ПРОБЛЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ НА МАЛИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА

Автор(и)

  • Маргарита Олександрівна Чупріна Національний технічний університет України «КПІ», м. Київ, Ukraine
  • Богдан Миколайович Андрійчук НТУУ «КПІ» ім. Сікорського,

Анотація

У даній роботі розглядалися основні проблеми стратегічного управління малих підприємств в умовах нестабільності зовнішнього середовища. На підставі проведеного дослідження були визначені основні фактори, які впливають на вибір стратегії розвитку виробничого підприємства. Доведено, що в умовах нестабільності зовнішнього середовища для підвищення конкурентоспроможності необхідно впроваджувати стратегічне управління для подолання проблем в умовах нестабільності зовнішнього середовища. Проаналізовано передумови, які дозволяють прийти до висновку, що підприємству необхідно впроваджувати стратегічне управління для подальшого розвитку. В ході пошуку актуальної інформації було проведено дослідження витрат на розробку і впровадження стратегічного управління на прикладі різних країн в тому числі і України. Спираючись на актуальних даних можна стверджувати, що ступінь впровадження стратегічного управління в Україні в порівнянні зі світовими тенденціями, є недостатнім і не відповідає потенціалу та можливостям нашої країни. На підставі проведеного дослідження були запропоновані рекомендації щодо визначення шляхів поліпшення стратегічного розвитку в сучасних умовах.

Біографія автора

Маргарита Олександрівна Чупріна, Національний технічний університет України «КПІ», м. Київ

к.е.н., доцент

Посилання

Ансофф Игорь. Стратегическое управление [Текст] - Implanting strategic management: [сокр. пер. с англ.] / И. Ансофф. М.: Экономика, 1989. ¬– 519 с.

Василенко В.О. Стратегічне управління: [навч. посібник] / Василенко В.О., Ткаченко Т.І. - К.: ЦУЛ, перевидання, 2014. - 456с.

Немцов В.Д., Довгань Л.Є. Стратегічний менеджмент: [навч. посібник] / Немцов В.Д., Довгань Л.Є. - К.: ЕксОб, 2011. – 248 с.

Портер М. М. Конкуренция – On competition [Текст] Пер. с англ.: монография / М. Портер. – Санкт-Петербург; К.: Издательский дом "Вильямс", 2005. – 608 с.

Електронний ресурс: режим доступу [http://www.worldbank.org]

Електронний ресурс: режим доступу [http://index.minfin.com.ua/index/gdp]

Електронний ресурс: режим доступу [https://ru.wikipedia.org]

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-07-12

Номер

Розділ

Управління бізнес-структурами