УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПЕРСОНАЛУ ТОВ «КОМПАНІЯ ФУД ПАК»

Автор(и)

  • М. В. Шкробот
  • Я. В. Квасова

Ключові слова:

розвиток персоналу, управління розвитком персоналу, стратегічні підходи, компетентнісний підхід, ефективність, удосконалення

Анотація

У статті були розглянуті теоретичні питання системи управління розвитком персоналу та проаналізовані існуючи проблеми управління розвитком персоналу, а також були надані рекомендації щодо покращення системи управління персоналом. Для початку були розглянуті: основні завдання та цілі управління розвитком персоналу, переваги від наявності системи розвитку персоналу в організації, задачі розвитку персоналу, вирішення яких дозволяє організації забезпечити ефективне досягнення стратегічних цілей. Потім розглянуті основні стратегічні підходи до управління розвитком персоналу такі як стратегія суцільного розвитку персоналу, управління знаннями, підготовки персоналу у процесі роботи, сприяння саморозвитку працівників та інші. Окремо розглянуто концепцію компетентнісного підходу до управління персоналом.

Значне місце в управлінні персоналом займають проблеми об’єктивного оцінювання персоналу, застосування ефективної мотивації персоналу напружено та якісно працювати, дієвого управління та розвитку персоналу, управління талановитими працівниками. Обґрунтовано, що управління персоналом слід здійснювати на засадах соціально-економічної доцільності та на засадах персоналізму.

Загальна оцінка розвитку персоналу на Україні виявила основні проблеми системи управління персоналом, які слід вирішувати за допомогою індивідуального підходу до працівників, щоб покращити ефективність управління ними. Також подані рекомендації щодо покращення системи мотивації на підприємстві, зниженню плинності кадрів, системи управління персоналом у сучасних умовах, системи відбору кадрів, атестації персоналу та системи навчання персоналу.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Управління бізнес-структурами